Saime eelmisel nädalal Rimist imehäid mangosid – just selliseid, mis on parajalt küpsed ja magusad aga mitte jahused, ning sellest inspireerituna sündiski meie suvine kanasalat mango ja bataadiga.
See tuli nii hea, et tegime seda lausa kahel järjestikusel päeval ja mõlemal korral lihtsalt mõmisesime mõnust (mina vist isegi rohkem kui R). Kuna mulle endale mango, tšilli, laimi ja värske koriandri maitsete kombo nii meelt mööda on, otsustasin seda mõnusalt suvist retsepti ka siin jagada.
Suvine kanasalat mango ja bataadiga (kahele)
- 250g kana kintsuliha
- 1 maguskartul (u. 450g)
- 1 küps mango (u. 300g)
- 1 punane paprika
- 6 kirsstomatit
- 1 laim
- 50g rukolat
- peotäis hakitud koriandrit
- 4-5 basiilikulehte, hakituna
- oliivi õli
- 1/2 tl tšillihelbeid
- soola + pipart
Kuidas valmistada:
- Tükelda bataat ja paprika meelepärases suuruses tükkideks, piserda oliiviõliga, lisa tšillihelbed ning küpseta ahjus 180 kraadi juures u. 30 minutit või kuniks bataat ja paprika on pehmed.
- Pese ja poolita kirsstomatid.
- Seejärel koori ja tükelda mango ning lisa kirsstomatitele koos poole laimi mahla, oliiviõli, hakitud koriandri ja basiilikuga.
- Maitsesta tükeldatud kana kintsuliha soola ja pipraga, seejärel prae kuumal pannil kuldpruuniks nii, et kanatükid oleksid läbipraetud aga mahlased. Kui kana on küps, pigista pannile poole laimi mahl ning sega kanaga läbi. Seejärel tõsta kana eraldi kaussi jahtuma.
- Võta bataat ja paprika ahjust välja, puhasta paprikatükid koorest, seejärel piserda ahjust tulnud köögiviljad vähese oliiviõliga ning jäta jahtuma.
- Kui kana ja bataat + paprika on jahtunud, lisa need tomati-mango segule ja sega läbi,
- Lisa rukola, sega kõik omavahel läbi ja serveeri.
Head isu!
Kuna praegu on päris häid küpseid mangosid saadaval, siis oleks just õige aeg see salat ka endal järgi proovida! Koostisega võid olla mänguline – lisa või vähenda koostisosade hulka, vastavalt enda maitseeelistustele ning keha vajadustele.
Võid näiteks kana hoopiski ära jätta või seda vastupidi rohkem lisada. Rukolat ja koriandrit võib vabalt panna rohkem, just nii nagu sulle meeldib. Tšillikoguse osas otsusta ka ise, sest ainult sina tead kui vürtsikas toit sulle meeldib. Mulle näiteks väga meeldib kui huuled pärast igat ampsu tšillihelvestest kergelt õhetama hakkavad.
Ühesõnaga tunneta, mille järgi sul parasjagu rohkem isutab ja ole loominguline!