Teging täna köögikapi ukse lahti ja nägin seal kahel erineval riiulil seismas kahte meepurki. Üks oli sellise pehme ja kuldse värvusega, teine tunduvalt tumedamat merevaiguvärvi. Jäin vaatama ja olin üllatunud, et mesi võib nii erinevat värvi olla! Mõlemas purgis on selle suve erinevatel aegadel korjatud mesi ja sel aastal olin esimest korda abiks mee vurrimisel, mis oli tõeliselt magus kogemus.
Kuna minu isa peab mesilasi, siis on mul olnud suurepärane võimalus teada saada rohkem ka mesilaste ja mee kohta. Looduse kohta. Iseenda kohta.
Ma ei ole kunagi mõistnud inimesi, kes kasutavad mett tee, kohvi või küpsetiste magustamiseks. Jah, olen ka ise seda kunagi teinud, kuid seda tavalise poest ostetud meega, mis sarnaneb pigem magusale siirupile.
Minu jaoks ei ole mesi magustaja ja tavaliselt ei isuta mind mee järgi siis, kui mul on magusaisu. Küll aga võin süüa mitu supilusikat mett kui tunnen end kehvasti või kui külmetus hakkab ligi kippuma. Seda saab seleteda mee toiteväärtusega – looduslik mesi sisaldab rohkelt inimese organismi jaoks kasulikke aineid, sealhulgas looduslikke suhkruid, mineraale, vitamiine, aminohappeid ja antioksüdante. Seega on mesi suurepärane vahend enda organismi ja immuunsüsteemi turgutamiseks ja seda aastaringselt.
mesi on kõrge vibratsioonisagedusega toit
Mõelda vaid, mee sisse on talletatud päikese ja õite energeetika ning metsik looduslik vägi, mis aitab sünkroniseerida meie endi vibratsioone kõrgemate sagedustega. Ja just tänu sellele on mesi minu silmis üks maagilisemaid ja võib-olla isegi spirituaalsemaid toite maailmas ning minu jaoks absoluutne võlunektar!